Ideiglenes felvételi jegyzék

Tisztelt Szülők, kedves Diákok!

Aki nem nyer felvételt az első helyen megjelölt intézménybe, azt a központi számítógépes rendszer automatikusan a második helyen megjelölt intézménybe irányítja, tehát ilyen esetben nincs szükség a jelentkezési sorrend módosítására.

A jelentkezés sorrendjét csak abban az esetben szükséges megváltoztatni, ha valaki meggondolta magát, és mégsem az adott iskolában szeretne továbbtanulni.

Az ideiglenes listán, ha a jelentkező teljesítette a felvételi követelményeket, az oktatási azonosítója mellett a felvételi rangsorban elfoglalt helye szerinti sorszám szerepel.

Azonos teljesítményt elérő tanulók esetében a 20/2012. (VIII.31.) EMMI rendelet 40.§ (3) alapján rangsoroltunk.

Ha a jelentkező nem teljesítette a felvételi követelményeket, az oktatási azonosítója előtt az „E” betű (elutasított) szerepel.

Az elutasított tanulóknak a felvételt nyert tanulók visszalépése esetén még esélyük van a bekerülésre.

A tanulók által megjelölt felvételi sorrendről – hogy kik azok, akik csak második helyen jelölték a Balassagyarmati Balassi Bálint Gimnáziumot – csak áprilisban kapunk tájékoztatást.

A listákkal kapcsolatban további információkat a (35) 300-011-es számon kérhetnek a titkárság munkatársaitól.

A következő (2020-2021-es) tanévre vonatkozó listát a 11/2019. (VII. 3.) EMMI rendelet alapján nyilvánosságra hoztuk az alábbi linekeken.